Black Friday – en mulighed for at gøre en god handel, eller tage fri?

zs22

Hvad skal du lave når vi kommer frem til Black Friday? Ved du hvornår det er? Hvis du ikke gør, så er der ikke noget underligt i det, for det er en amerikansk dag i bund og grund. Men skal vi være helt skarpe på at huske det, så falder dagen altid på dagen efter den fjerde torsdag i november måned, hvilket også er dagen efter Thanksgiving.

Det betyder at dagen i år er fredag 27/11, men kig godt efter hvis du skal ud efter billige gadgets, for normen er efterhånden sådan, at butikkerne holder ”Black week”, hvilket betyder at begrebet udvides til at vare hele ugen i stedet for en enkelt dag.

En del mennesker elsker denne dag, og visse venter med spænding i månedsvis på at kunne slippe ud og spendere – det appellerer til dels til deres glæde ved at spare, og til dels behovet for at købe julegaver i tide.

endeligfredag

Hvor kommer begrebet Black Friday fra?

Selve benævnelsen kaldes ofte for årets største shoppedag, men hvor kommer det fra? Jamen det kom fra politiet i USA der uofficielt startede på at kalde dagen for Black Friday, af den årsag at de mange mennesker der tog på udsalgsjagt førte til trafikkaos, og dermed en dag politiet ikke så frem til.

Det hele startede i 1960’erne, men bredte sig til resten af USA i 1970’erne og derefter til resten af verden, hvor det nu er blevet sådan at det måske skal være noget der starter om mandagen og kører en hel uge, hvilket måske kan løse en del af de trafikale problemer.

Selv uden begrebet Black Friday, så har den 4. fredag i november rent traditionelt været starten på årets julehandel, og handel er netop det det handler om, eller måske nærmere muligheden for at lave fede deals på lige præcis de gadgets du ønsker dig i år.

klodserblackfriday

Hvis det er sådan at du slet ikke kan klare tilbudsjagten

Så er der heldigvis helt andre muligheder for at gøre noget godt for dig selv og slippe væk fra det hele – nemlig black friday rejser 2020, hvorfor ikke benytte den startende vinter, det tiltagende mørke og indtrængende kulde til at komme hen et sted hvor du kan komme i kontakt med lys og varme, for ikke at tale om 0% stress…

Forestil dig at tage af sted om fredagen på fx en forlænget weekend, sammen med en du holder af og få lejlighed til at lade op til julen.

Og hvis du er bange for at du ikke når dine juleindkøb i tide, så tænk over at du kan købe ind i Black week fra mandag til onsdag, og så tage af sted på ferie torsdag, på den måde har du nået det hele og har fået koblet af oven i.

Der er måske endda den mulighed at dine besparelser på indkøb af elektroniske aggregater til dig selv eller til gaver, kan dække din lille ekstraordinære ferietur – som naturligvis også kan fås billigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *