Gode tips til dine næste naturgadgets

zs22

Mangler du ideer til dit næste indkøb til haven eller naturfritidsaktivitet? Så kan du få hjælp her i artiklen. 

Naturen er omdrejningspunktet, om det er et nyt stakit, magnolietræ, græsslåmaskine eller fiskespole. Det er brugen og indretningen af naturen, der fokuseres på. 

Vi har altid haft et behov for at ændre på eller forbinde os med naturen på nye måder. Vi læser, beregner og læner os op ad naturen, og det har vi altid gjort. 

Forbindelsen er intakt, den er livsnødvendig og opfattes som terapi for sjælen – af god grund.

Haverarbejde

Haven skal ikke overses

Når emnet er natur, bliver haven ofte forbigået. Den er ikke rigtig natur, den er kultur, den er villavejens indretning af den forgangenværende natur. 

Det har sin sandhed, men at vores have bare er en forlængelse af den indretning, der foregår indenfor, er ikke helt rigtigt. Din have er i langt højere grad end dit hus plaget og forsynet af de omstændigheder, hvori haven indgår. 

Boligen kan agere med en vis selvstændighed, hvor haven er nødsaget til at kigge sig omkring, kommunikere og fungere i en organisk sammenhæng. 

Bor du tæt på en mose, vil din have opleve andre dyr, end hvis du bor ved stranden. Bor du tæt ved byen, oplever du andet planteliv, end hvis du bor i et skovareal og så fremdeles. 

Haven er også natur, det faktum skal vi ikke glemme eller underspille værdien af. Derfor vil en investering i haven være åbenlys og et godt sted at slå ind, når Black Friday tilbuddene er i sigte.

Få glæde af din dag i naturen

Investeringer, der rækker ud over hækken eller plankeværket i din baghave, kunne være noget sporty som en kano eller mere afslappende som en fiskestang. 

De behøver naturligvis ikke at adskilles, den ene brug udelukker ikke den anden. Hvor fanger du de bedste fisk? Ved bredden er ikke umiddelbart et tilstrækkelig godt svar. De fanges ude midt på søen. 

Og hvad gør man med lækre fisk, netop hivet op fra vandet? Man ryger dem med en rygeovn, der slår langt de fleste fiskegadgets. Hvorfor gør man så det?

Fordi det smager godt med røget fisk. Fordi naturlivet gerne flytter med hjem, når fangsten er i hus. Fordi forarbejdning af naturen er mere spændende, sjov og lærerig, når det foregår i eget køkken, på egne præmisser.

Lystfisker

Intet slår den frie natur og den åbne himmel

Fra din have eller fra søen ved du med sikkerhed, at den åbne himmel, den friske duft og det frie naturlig er alt, du har behov for. 

Som du ved, når du skal tilberede din mad ved et komfur med gasblus, emhætte, gryder og teflonpander, er det ikke helt sandt. Sammenspillet er alt, hvad du har brug og behov for. 

Det ene uden det andet er en misforståelse af den verden og den jord, vi lever af og på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *