Når man bor sammen med en roommate for første gang

zs22

Der er mange danskere, der godt kan lide at bo alene, men der er også mange danskere, der godt kan lide at bo sammen med andre. Men uanset hvordan man har det mest hjemme, så kommer de fleste danskere til at skulle prøve at bo sammen med andre for første gang.

Når man er vandt til at bo alene, så kan det være en spændende udfordring at finde ud af, hvordan man kommer til at bo sammen med en anden, uanset om personen er en kæreste, en ven eller en fremmed. Der er dog heldigvis nogle tricks, der hjælper til. Dette inkluderer både gadgets til hjemmet men også måder at socialt tilpasse sig til boligsituationen.

Forskellige rengøringsvaner

Når man bor alene, så vænner man sig kun til at passer på sig selv, når det kommer til opvasken og rengøring. Det kan betyde for eksempel, at man godt kan lide at bo i et rent hjem men ikke er vant til at rydde op efter en anden eller at man ikke er vant til at skulle bekymre sig om det rod, som de efterlader.

Men lige meget hvordan man er vandt til at leve, når det kommer til rengøring, så er det vigtigt at huske, at alle mennesker er anderledes og gør ting på forskellige måder. Det kommer nok til at tage tid til at vænne sig til hinanden og finde ud af, hvad det er, der fungerer bedst for jer.

Gadgets der hjælper

Det man kan prøve for at forbedre stemningen i hjemmet, er at være tålmodig og huske at kommunikere, hvad man har brug for og hvad ikke fungerer. Der er mange roommates, der laver rengøringsaftaler. Det kan gøre en forskel at købe en tavle og skrive et rengøringsskema nede på den og hænge den op på vægen.

En sparegris til fælles husholdningsartikler som toiletpapir, sæbe, fælleslavede mad osv. kunne også gøre en forskel til husholdsglæde. Penge kan komme fra pant fra rester af øl efter boligfester eller andre aftaler. For at finde ud af hvad fungerer bedste for jer, er husmødre også noget, der er en god idé at prioritere.

Tid til dig selv

Det er også vigtigt, at man ikke glemmer sig selv i processen. Uanset om man er indadvendt eller udadvendt, så har de fleste af os brug for at være alene nogle gange. Det gælder også, hvis man flytter ind hos sin kæreste. Selvom man er i et forhold, så betyder det ikke, at man ikke har brug for at se dansk porno eller hvad det nu er.

Tid til sig selv behøver heller ikke at betyde, at der er problemer i forholdet, lige meget om det er en roommate situation eller et parforhold. Der bør være tider eller steder, hvor man kan være eller tage til, hvis man har brug for plads. Hvis boligen ikke er store nok til, at der er et rum, som man kan være alene i, så er det en god idé, at alle personer ikke er hjemme på samme tid hele tiden.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *